CDK Global
Kevin

Kevin Clarke, International Product Manager CDK Global | Maaliskuu 11th 2013 -- 14:13 GMT

Subscribe to me on YouTube
Monet autoliikkeet ovat siirtäneet tai siirtämässä DMS-järjestelmänsä ulkoiseen konesaliin. Mikä olisi paras strategia sinun yrityksellesi?

Kumpi on parempi sinun yrityksellesi: oma palvelin tai Pilvipalvelut?

Viime vuosina Pilvipalveluun siirtyminen on nopeasti lisääntynyt. Tänään siihen luotetaan monissa tärkeissä palveluissa, sähköposteista nettisivujen isännöintiin ja nettipankkipalveluihin.

Myös monet autoliikkeet ovat siirtäneet tai siirtämässä DMS-järjestelmänsä ulkoiseen konesaliin. Mikä olisi paras strategia sinun yrityksellesi?

Muutama avainkysymys:

1) Tuleeko oman palvelimen ylläpito halvemmaksi? 

Ei välttämättä. Itse palvelimen kulujen lisäksi pitää ottaa huomioon mm. sähkökulut, henkilökulut, päivityskulut, resurssien lisääminen ja mahdollinen järjestelmän palautus. Näitä kuluja voi olla vaikea tarkkaan arvioida ja ennakoida. Joillekin kuukausittainen kiinteä maksu voi olla halvempi ja tuoda lisähyötyjä.

2) Minulla on oma IT-tiimini. Pitäisikö sen hallinnoida yrityksemme DMS-palvelinta?

Se riippuu tilanteesta. IT-toimintojen ja käyttöjärjestelmien hallinta voi olla vaativaa – ja se vie paljon aikaa ja työvoimaa. Onko tiimilläsi edellytykset hoitaa ja pitää kaikki ajan tasalla? Voi olla järkevää ulkoistaa IT-toiminnot ja antaa omien henkilöiden keskittyä esimerkiksi järjestelmien tehokkaampaan hyödyntämiseen.

3) Entä jos sattuu tulipalo tai muu onnettomuus?

Kokemuksemme mukaan toipumissuunnitelma ja järjestelmän palautus on tärkeimpiä asioita asiakkaillemme jotka päättävät ulkoistaa IT-toimintonsa. Tosiasia on että järjestelmän palauttamisesta tulee kustannus vasta jos oikeasti sattuu vahinko. Paljonko sinussa on uhkapeluria?

4) Kuinka luotettava nykyinen palvelimeni on?

Palvelinlaitteet yleensä ovat varmasti luotettavampia nykyään. Mutta mitä tapahtuu jos vahinko tapahtuu? Miten sähkökatkos vaikuttaa yrityksesi toimintaan, ja paljonko myyntiä menee ohi tai lykkääntyy palautumisen aikana? Useimmat organisaatiot eivät pidä kustannus- tai muista syistä duplikaattipalvelinta toisessa paikassa laajempien vahinkojen varalta. CDK Globalin tarjoama pilvipalvelu ratkaisee tämän ongelman, tietosi säilyvät turvassa ja tallessa, ja varmuuskopiointi hoituu automaattisesti.

5) Entä jos haluan, että voin nähdä oman palvelimeni?

Voi tuntua turvalliselta ja mukavalta nähdä palvelimen vilkkuvat valot omalla toimipaikalla. Mutta monet jälleenmyyjät arvostavat enemmän mielenrauhaa, jonka saa pilvipalveluista. Yhtä mukavalta voi myös tuntua tieto, että joku muu on ottanut harteilleen järjestelmäsi seurannan puolestasi.

Me CDK Globalilla olemme asiantuntijoita DMS-järjestelmien isännöinnissä. Annamme mielellämme lisää tietoja tai keskustelemme kanssasi eri vaihtoehdoista.

Lue lisää CDK Global Pilvipalvelusta (ASP)

Listietoa

Esitteit